ERP implementatie

Zodra er gekozen is voor een ERP systeem begint het beruchte implementatie traject. Helaas verlopen veel ERP implementatie trajecten nog altijd niet goed. De meest voorkomende klachten die gehoord worden zijn het uitlopen van het implementatie traject en de overschrijding van de kosten.

De basis van de ERP implementatie begint eigenlijk al bij de keuze voor het ERP systeem en de daarbij horende ERP leverancier. Tijdens het verkoop proces lijkt alles eenvoudig te kunnen en de kosten erg mee te vallen. Echter zodra de implementatie begint blijkt vaak al snel dat de werkelijkheid toch ingewikkelder en duurder is dan verwacht. Op dat moment moet er direct worden ingegrepen en de planning en eventuele kosten worden besproken!

Voor een succesvol ERP implementatie traject is het daarom ook essentieel dat de interne projectleiding in handen is van een professional die op een gelijkwaardig niveau kan communiceren als de verantwoordelijke ERP Consultants. Onze consultants kunnen u daarbij helpen!

Door onze jarenlange ervaring weten wij precies wat een realistische planning is en wat hierbij reële kosten zijn. Hierdoor kunnen wij ervoor zorg dragen dat het implementatie traject korter is en de planning beter wordt gehaald. Daarnaast kunnen wij beter toezien op de kosten die in rekening worden gebracht. Hierdoor worden de kosten lager en vooraf duidelijker inzichtbaar waardoor u niet achteraf schrikt van de uiteindelijke gemaakte kosten. Wij kunnen u ondersteunen bij alle ERP implementatie trajecten in het MKB. Wilt u gebruik maken van onze diensten, of heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op!