ERP uitgelegd

Wat is een ERP systeem?

ERP staat voor Enterprice Resource Planning. Een ERP systeem is een software programma dat als doel heeft zoveel mogelijk bedrijfsprocessen te ondersteunen. Waar voorheen veel bedrijven voor ieder bedrijfsproces (logistiek, financieel, productie, inkoop, verkoop) een apart software systeem nodig hadden is dat met de komst van ERP systemen zoveel mogelijk geïntegreerd in een systeem.

LEES MEER


Voordelen van een ERP systeem

ERP systemen hebben als doel zoveel mogelijk bedrijfsprocessen te ondersteunen. Hierdoor hoeft belangrijke bedrijfsdata slechts één keer te worden opgeslagen. Bijvoorbeeld klantgegevens hoeven met behulp van ERP niet meer en in een CRM systeem en in een Financieel systeem te worden opgeslagen. In het ERP systeem worden klanten eenmalig ingevoerd en zowel gebruikt door de financiële afdeling als de afdeling die verantwoordelijk is voor de marketing. Beide afdelingen werken immers in dezelfde database van het ERP systeem. Eenmalige data invoer bespaart niet alleen tijd maar ook veel fouten en verhoogd daarmee de kwaliteit en betrouwbaarheid van de data.

LEES MEER


Nadelen van een ERP systeem

Het is zeer belangrijk voor een bedrijf om de juiste ERP systeem aan te schaffen die past bij de bedrijfsprocessen van de onderneming. Immers het is de bedoeling dat het ERP systeem ondersteuning biedt aan zoveel mogelijk bedrijfsprocessen in de organisatie. Het ERP selectie proces dient dan ook zorgvuldig en weloverwogen plaats te vinden.

LEES MEER


ERP systemen

Er zijn vele soorten en maten ERP systemen op de markt. Zo zijn er ERP systemen speciaal voor het MKB maar ook ERP systemen die juist geschikt zijn voor grote internationale bedrijven. Het ene ERP systeem is vooral geschikt voor groothandels en een ander ERP systeem is weer beter in het ondersteunen van productie processen. En al deze ERP systemen verschillen dan ook nog eens een keer in kwaliteit.

LEES MEER


ERP leveranciers

ERP systemen worden vrijwel altijd via zogenaamde ERP leveranciers geleverd en ingericht. Het inrichten van een ERP systeem is dusdanig complex dat het vrijwel altijd dient te gebeuren door professionals die alle mogelijkheden en functionaliteiten kennen van het betreffende ERP systeem. Hieronder vindt u vrijwel alle ERP leveranciers van ERP systemen die met name geschikt zijn voor het MKB. We hebben de ERP leveranciers overzichtelijk ingedeeld per ERP systeem.

LEES MEER


ERP selectie tips

Het selecteren van het juiste ERP systeem en de juiste ERP leverancier voor de implementatie en onderhoud van het ERP systeem is een zeer belangrijk maar ook een zeer complex proces. Hier vindt u een aantal tips plus een stappenplan voor het ERP selectie proces.

LEES MEER


ERP selectie box

Bent u serieus op zoek naar een nieuw ERP systeem? Dan kunt u de unieke, gratis ERP selectiebox van ERP-Consultant.nl aanvragen. In het ERP selectiebox vindt u diverse tips, whitepapers, handboeken en overige informatie die u zeer goed kunt gebruiken bij de zoektocht naar uw nieuwe ERP systeem. Vraag hier snel uw Gratis ERP selectie box aan.

LEES MEER


ERP nieuws

De wereld van ERP staat niet stil. Dagelijks worden er ERP systemen verbeterd, aangeschaft of worden er implementatie trajecten afgerond. Hier vindt u een overzicht van alle nieuwsberichten aangaande ERP systemen, ERP leveranciers, ERP implementaties en alles wat met ERP te maken heeft.

LEES MEER