Van Klaveren kiest voor Prodin

Van Klaveren

Op 16 februari 2012 heeft Van Klaveren ccc B.V. de contracten ondertekend voor de implementatie van de Prodin-P3 Suite.

Van Klaveren ccc gaat gebruik maken van de Branche oplossing “Handel” en de Branche oplossing “Service en Onderhoud” van Prodin.

Met behulp van de Prodin Business Connector worden elektronische verkooporders ingericht, zal voorraadinfo worden verstrekt aan klanten en wordt de koppeling met de webshop gerealiseerd. Van Klaveren ccc B.V. is een internationale inzamelaar van lege cartridges en gebruikte mobiele telefoons.

 

Sinds de oprichting in 1997 is zij uitgegroeid tot één van de grootste marktpartijen in de Benelux. Onder de handelsmerken Eeko® (www.eeko.com) en Total Collect® (www.total-collect.nl) zamelt het bedrijf deze producten in bij particulieren, (basis)scholen, bedrijven, organisaties en instellingen. Het afgelopen jaar werden er ruim 3,3 miljoen cartridges en mobieltjes ingezameld. Een besparing van ruim 700 zeecontainers afval van de afvalberg.

De lege cartridges en gebruikte mobiele telefoons worden verwerkt in het magazijn in Deventer. 94% is geschikt voor direct hergebruik; deze cartridges en mobieltjes worden verzonden naar remanufactures en refurbish bedrijven. De overige 6% gaat naar recyclingbedrijven. Daar worden de edelmetalen (zoals goud, zilver, palladium en platina) gescheiden en de overige materialen (afval) op een milieuvriendelijke wijze afgevoerd.

Inzamelen is goed voor het milieu, maar het levert ook financiële middelen op! Van Klaveren ccc betaalt een vergoeding voor elke bruikbare cartridge en mobiel. Deze vergoeding kan gedoneerd worden aan een goed doel.

Op dit moment werkt Van Klaveren ccc samen met Stichting AAP, CliniClowns, Hulphond Nederland, Stichting Opkikker en vele andere charitatieve organisaties. Bedrijven kunnen het geld ook over laten maken op hun eigen (bedrijfs-)rekening.

Ingeleverde lege tonercartridges kunnen weer als geremanufactured toners teruggekocht worden bij het zusterbedrijf Van Klaveren hc (hardware compleet) B.V. Deze toners zijn ISO gecertificeerd en voldoen aan de Europese kwaliteitsnorm DIN. Naast de goede kwaliteit, zit er ook een financieel voordeel aan. Gerecyclede cartridges zijn gemiddeld 60% goedkoper dan originele. Naast het leveren van tonercartridges kan Van Klaveren hc zorg dragen voor de reparatie en onderhoud aan printers.