Pulse implementeert geïntegreerd ERP-systeem voor drie vestigingen Helvoet

Helvoet

Een duidelijke focus op automotive en industrie moet Helvoet Rubber & Plastic Technologies hernieuwde groei opleveren, in een proces van halveren en verdubbelen. Het aantal vestigingen ging van zes naar drie, het aantal aandeelhouders van vier naar twee, het aantal werknemers van 1.100 naar 540.

Daartegenover staat verdubbeling van de investeringen in productieprocessen en bijbehorende (ict)-ondersteuning. Een belangrijk onderdeel daarvan is de invoering van een nieuw ERP-systeem in de vestigingen in Hellevoetsluis, Lommel (België) en Pune (India). "Het is een groot en complex project van een hoog abstractieniveau. Maar het uitvoeren van complexe projecten voor klanten behoort tot onze kerncompetenties", stelt financieel directeur Erik-Jan Verdegaal van Helvoet. "Waarom zouden we het voor onszelf dan niet kunnen?"

 

Dynamisch plannen Het ‘oude’ Helvoet had al een ERP-systeem. Maar dat bestond uit meerdere platforms en was financieel en operationeel gebrekkig geïntegreerd. Voor gedetailleerde informatie over de prestaties, nodig voor een proces van continue verbetering, was het ongeschikt. Een nieuw, geïntegreerd ERP-systeem was voor velen dan ook al langere tijd een vurige wens, en tevens een voorwaarde voor lean productie. Verdegaal: "Produceren in een continue stroom, zonder stilstand, stelt hoge informatie-eisen; uit de klantvraag moet je terug naar inkoop, zodat je tussenvoorraden kunt voorkomen. Een goed ERP-systeem helpt ons om de productie op de juiste volgorde te krijgen."